Članci poređani po datumu: petak, 17 maj 2019

U opštini Kovačica maturanti, veliki i mali, plesali su ispred zgrade opštine Kovačica. Njima se prvenstveno obratila načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, Tanja Bubeskov i poželela im puno sreće u daljem radu i školovanju.

Objavljeno u Vesti

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sa saradnicima boravio je juče, 16. maja u radnoj poseti opštini Kovin.

Objavljeno u Vesti

Izgradnja deonice "Turskog toka" kroz Srbiju, dugog 403 kilometra, konačno je počela! Bez pompe i ceremonijalnih presecanja crvene vrpce kapitalni projekat, koji bi našoj državi mogao da donese energetsku stabilnost i učvrsti njene geopolitičke pozicije, započeo je svoj život, a svi radovi trebalo bi da budu gotovi do 18. decembra.

Objavljeno u Vesti

Važno obaveštenje iz Global music agencije: "Usled nepredviđenih okolnosti, prinuđeni smo da otkažemo koncert Željka Vasića zakazan za 18.05.2019. u Kulturnom centru Pančeva.

Objavljeno u Vesti

Osnovni sud u Vršcu, za svega 300 radnih dana, doneo je neverovatnih 2.150 presuda protiv Grada Vršca, a po tužbama penzionera za samodoprinos. Sve te presude, posle odluke Ustavnog suda, biće preinačene, ali se sa preinačenjima nekako ne žuri, kao što je to bio slučaj kada su vršačke sudije donosile skandalozne presude o neosnovanom bogaćenju Grada.

Objavljeno u Vesti

Srednjoškolci koji putuju u svoje škole, a do tog mesta nema linije ATP-a imaju pravo na refundaciju 50 posto troškova prevoza, kaže Suzana Jovanović, gradska većnica zadužena za rad, zapšljavanje i socijlanu politiku. Ova odluka primenjuje se od 1. februara.

Objavljeno u Vesti

U Mašinskoj školi u Pančevu održano je prvo revijalno takmičenje tehničara mehatronike koji ove godine završavaju četvrogodišnje školovanje. Takmičenje je organizovala škola u saradnji sa Zajednicom mašinskih škola Srbije a podržano je od Kompanije NIS Gaspromnjeft. Pobednik takmičenja je Mašinska škola Pančevo u konkurenciji osam ekipa.

Objavljeno u Vesti

Nakon jučerašnjeg regionalnog otvaranja u Novom Sadu, karavan „Sportske igre mladih“ stigao je u četvrtak u Opovo gde su im na sportsko rekreativnom centru domaćini bili Sportski savez Opštine Opovo i lokalna samouprava.

Preko 300 takmičara uveličalo je ovu lepu sportsku manifestaciju namenjenu deci, a na samom otvaranju bilo je i preko 500 dece. Prisutnima su se obratili čelni ljudi Sportskih igara mladih – predsednica Ivana Jovanović, asistentkinja predsednice Marija Mihajlović i sportska direktorka Zorica Mijatović, dok su ispred domaćina takmičare pozdravili predsednik opštine dr Zoran Tasić i predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić.

Predsedniku opštine uručena je posebna plaketa – zahvalnica za podršku na organizaciji prošle i ove godine, a Tasić je pozdravio sve takmičare, poželeo im uspeh u takmičenju i ponovio da će lokalna samouprava uvek podržavati školski i omladinski sport jer su deca naša budućnost.

Simbolično, igre su otvorene paljenjem olimpijskog plamena, a tu čast je imao mladi fudbaler Andrej Mihajlović,  a sa održavanjem današnje manifestacije započeli su i Majski dani povodom Dana opštine Opovo.
Takmičilo se u šest sportova: atletika (van konkurencije), mali fudbal, između dve vatre, basket, šah i stoni tenis. Osim u šahu i aletici (ne održava se na finalu) Opovo će imati predstavnike u svim sportovima na državnom finalu. Muška i ženska ekipa u basketu, ekipa u takmičenju između dve vatre, muška ekipa u malom fudbalu i najbolji stonoteniser i stonoteniserka.

Prelepa atmosfera, gomila dečijih osmeha, prelep dan za opovačku decu i opovački sport…

U Omoljici je održano okružno takmičenje Sportskih igara mladih. Pored domaćina učestvovale su i škole iz Pančeva, Kovina, Uzdina i Banatskog Karlovca.

Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đura Jakšić“ iz Kovina, „Dušan Jerković“ iz Banatskog Karlovca, „Sveti Georgije“ iz Uzdina, „Miroslav Mika Antić“ iz Pančeva i „Dositej Obradović“, kao domaćin, učestvovale su na okružnom takmičenju Sportskih igara mladih u Omoljici. Takmičenje je organizovao Savez za školski sport Pančeva, u saradnji sa Sportskim savezom, a domaćinstvo je pripalo, kao i prošle godine, pobedniku opštinskog takmičenja, OŠ „Dositej Obradović“.

Duh Sportskih igara mladih ogleda se u takmičarskoj atmosferi, ali i druženju učenika, kaže predsednik Saveza za školski sport Pančeva Dušan Lukić.

U vremenu kada je pažnja najmlađih sve više usmerena prema ekranima kompjutera, televizora i mobilnih telefona, veoma je važno da se deca školskog uzrasta bave sportom i fizičkim aktivnostima prvenstveno zbog zdravlja i pravilnog psihofizičkog razvoja.

Prošle godine dečaci, tada trećeg razreda, OŠ „Dositej Obradović“ pobedili su na državnom prvenstvu u malom fudbalu Sportskih igara mladih, a na regionalnom takmičenju u Splitu osvojili su bronzanu medalju. Upravo su oni imali čast da simboličnim podizanjem zastave otvore ovogodišnje okružno takmičenje.

Objavljeno u Vesti