Članci poređani po datumu: četvrtak, 06 jun 2019

Nemačka firma dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra.Nemačka firma dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra.

Objavljeno u Vesti

Predstavljena je peta zbirka pesama „Delim svoje blago“, pančevačkog mađarskog pesnika Ernea Erdeia. Izdavači knjige su MKUD „Petefi Šandor“ iz Pančeva i Gradska biblioteka, a objavljivanje su pomogli Grad Pančevo i Nacionalni savet mađarske nacionalne zajednice.

Objavljeno u Vesti

U Pančevo je stigao veliki konvoj 24 kamiona-šlepera humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, materijala i pomagala, koju donira nemačka humanitarna organizacija bajkera „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH), koja ove godine vozi svoju 18. humanitarnu turu.

Objavljeno u Vesti

Na Državnom prvenstvu u mažoro plesu koje je održano u Apatinu u organizaciji Mažoro saveza Srbije, KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ prve su u juniorskoj i u kadetskoj selekciji i predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu u kategoriji „formacija“.

Objavljeno u Vesti

U prostorijama Dnevnog boravka Centra za socijalni rad podeljena su kimona namenjena korisnicima Dnevnog boravka koja su dobijena u okviru projekta finansiranog od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Objavljeno u Vesti

Tradicionalno, svake godine predstavnici Lokalne samouprave  povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine organizuju akcije koje doprinose očuvanju životne sredine u gradu Pančevu. Danas je u „Parku prijateljstva “ posađeno 45 stabala javora.

Objavljeno u Vesti

Da li je Nenad Živković od Vlade Mirka Cvetkovića zaradio novac kojim je pre četiri godine pokušao na aukciji da kupi list "Pančevac"? Nudio je skoro 190 hiljada evra. U procesu privatizacije medija, hvalio se da će da kupi i RTV Pančevo, medijsku kuću ispred koje je nedavno lično postavio venac i palio sveće i na sve zaposlene nacrtao metu.

Objavljeno u Vesti

Naselje preko Ponjavice (blok 74 i 94) u Kovinu, iako „niklo“ u poslednje dve decenije i sada u njemu živi više od 2000 sugrađana, još uvek nema osnovne uslove za život. Između ostalog, nema fekalne kanalizacione mreže, otpadne vode odvode se u septičke jame, zbog čega je opština Kovin uradila projektnu dokumentaciju za izgradnju kompletne pomenute mreže, a sada se obezbeđuju sredstva za realizaciju.

Objavljeno u Vesti

Opreza nikada dovoljno, jer maštovitost prevaranata očigledno nema granicu. Do sada smo uglavnom imali slučajeve gde su se prevaranti predstavljali kao prodavci i tražili da im se deo novca uplati unapred.

Objavljeno u Vesti
četvrtak, 06 jun 2019 08:57

Dani "Suncokreta" u Pančevu

Manifestacija Dani suncokreta u Pančevu biće održana 7. i 8. juna na Trgu slobode (ispred Privredne banke), a odlukom Gradskog veća i ove godine proglašena je gradskom manifestacijom.

Objavljeno u Vesti