Članci poređani po datumu: sreda, 10 jul 2019
sreda, 10 jul 2019 15:08

DANI KOVINSKE SLAVE 25-27. JUL

Povodom 26. jula, slave hrama Sabora svetih arhangela u Kovinu,  koju Kovinci tradicionalno obeležavaju kao gradsku slavu, ove godine biće organizovan trodnevni program pod nazivom „Dani kovinske slave“. Program organizuju kovinske mesne zajednice (ove godine domaćin slave je Prva MZ), Centar za kulturu i Turistička organizacija opštine, pod pokroviteljstvom Opštine Kovin.    

Objavljeno u Vesti

Na 22. sednici Opštinskog veća opštine Kovin, održanoj danas, jednoglasno je utvrđen predlog Odluke o podizanju spomenika posvećenog piscu Aleksandru Petroviću-Petefi Šandoru. Prihvaćenim nacrtom, o kojem će se konačno izjašnjavati SO Kovin na narednom zasedanju, zapravo se predlaže postavljanje spomenika Šandoru Petefiju na području opštine Kovin, na javnoj površini ispred Doma kulture u Skorenovcu.

Objavljeno u Vesti

Radove na asfaltiranju puta između Barande i Sakula  obišao je Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo. Ukupna dužina puta koji se radi je oko 14 kilometara. Radove finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a ukupna investicija je 280 miliona dinara. Radovi su počeli u junu, a rok za završetak je 1. avgust.

Objavljeno u Vesti

Dom zdravlja „1. oktobar”, koji pokriva područje opštine Plandište, nema službu hitne medicinske pomoći već u slučaju hitnih poziva izabrani lekari opšte prakse odlaze na kućne adrese pacijenata.

Objavljeno u Vesti

Završen  je konkurs  za najlepše uređenu baštu i balkon  u Pančevu, koji svake godine organizuje JKP „Zelenilo“.  U Narodnoj bašti uručene su nagrade. Ove godine titula za najlepšu baštu pripalo je  Jovanu  Iliću, dok je nagrada za najlepše uređen i osmišljen balkon  pripala  Slađani Mijatović.

Objavljeno u Vesti
sreda, 10 jul 2019 13:36

Havarija u Dolovu

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je u 10 i 20h ostao deo naseljenog mesta Dolovo i to ulica Kralja Petra I od ulaza u naseljeno mesto iz pravca Pančeva do ulice Svetozara Markovića.

Objavljeno u Vesti
sreda, 10 jul 2019 13:30

"Budi viđen, sačuvaj glavu"

Akcija pod nazivom „Budi viđen, sačuvaj glavu“, sprovešće se 11. jula 2019. godine od 19:30 časova, u ulici Lava Tolstoja u Pančevu. Planirana je podela kompleta svetala za bicikl i skretanje pažnje biciklistima o značaju vidljivosti i uočljivosti u saobraćaju, kako bi se sprečile potencijalne opasnosti.Najznačajniji faktor rizika stradanja biciklista je nedovoljna vidljivost i uočljivost od strane vozača motornih vozila.

Objavljeno u Vesti