Članci poređani po datumu: utorak, 16 jul 2019

Omladinsko udruženje Banatski Brestovac, otpočelo je ralizaciju projekta „FLAŠA ZA TORBU!“. Projekat je sufinansirao grad Pančevo i ima za cilj podizanje svesti kod građana o štetnosti plastičnih kesa i da se mladi edukuju o ekologiji.

Objavljeno u Vesti

U organizaciji udruženja „Češka Beseda Kruščica“ i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, od 12. do 14. jula održan je sedmi po redu međunarodni i multikulturalni festival „Lepota različitosti“.Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opština Bela Crkva i Nacionalni savet češke nacionalne manjine.

Objavljeno u Vesti

Lokalna samouprava uredila je delove naselja Gornji grad, Novu i Staru Misu, završeni su i radovi u Omoljici. Trenutno se radi u Dolovu na krpljenju rupa i nasipanju ulica. Završena je i prva faza radova u školskom dvorištu u OŠ „Đura Jakšić“, urađene su i podloge na Sportskom centru, a planirano je i postavljanje tartan staze kod Hale sportova.

Objavljeno u Vesti

Svake godine bogata suncokretova paša privlači veliki broj pčelara u atar naše opštine, prvenstveno u MZ Sakule.Neodgovorni pčelari dovoze svoje pčelinjake bez potrebnih uverenja i postavljaju ih po sopstvenom nahođenju, zauzimajući i privatne parcele i javne površine.

Objavljeno u Vesti

Naučno-informativni kamp „Mihajlo Pupin“, koji se deveti put  organizuje u Idvoru, okupio je decu iz cele Srbije. Tema koja je učenicima kampa bila zanimljiva je „Zanimanja budućnosti“, a temu im je predstavio potpredsednik MENSA-e Predrag Đukić.

Objavljeno u Vesti