Članci poređani po datumu: utorak, 20 avgust 2019

Festival je ove godine po prvi put organizovao Nacionalni  savet češke nacionalne manjine u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva, uz podršku organizatora tradicionalnog muzičkog festivala „Banat“ u Eibenthalu u Rumuniji. U organizaciji festivala pomogli: su „Češka Beseda“ Češko Selo, „Češka Beseda“ Kruščica, MZ Češko Selo, MZ Kruščica i JKP „Belocrkvanski komunalac“

Objavljeno u Vesti

Pančevačka „Higijena“ kupila je novih 300 kontejnera koji će biti iskorišćeni za još bolje održavanje komunalnog reda u Pančevu, i ostalim lokacijama za koje je ovo preduzeće nadležno.Vrednost ove investicije je oko 12 miliona dinara.

Objavljeno u Vesti

U okviru manifestacje „Preobraženjski dani“ organizovan je memorijalni koncert u znak sećanja na  Dejana Štrpca. Nastupili su estradna umetnica Vera Matović i lokalni izvođači.  Ovim koncertom je manifestacija „Preobraženjski dani“ završena.

Objavljeno u Vesti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Pančevu da će tokom ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca.

Objavljeno u Vesti

U Opštini Alibunar mnogo se ulaže u obrazovanje, tako da će sa 1. septembrom, neke od zgrada starih škola biti neprepoznatljive. Jedan od velikih poduhvata je rekonstrukcija Osnovne škole „1.maj“ u Vladimirovcu, u koju je uloženo više od 340 miliona dinara iz Republičkog budžeta.

Objavljeno u Vesti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas da je „Savetovalište za bezbednost“ u Pančevu, kroz koje je od osnivanja aprila 2016. godine korisne informacije i savete dobilo 2.115 građana, najbolji primer rada policije u zajednici. 

Objavljeno u Vesti

Kako RTV Pančevo nezvanično saznaje, uzrok gustog dima koji je uočen na izlazu iz Bavaništa prema Kovinu oko 11.30 je kamion koji se zapalio. Dve ekipe vatrogasaca su odmah izašle na teren i ugasile požar.Istraga će utvrditi uzrok.

Objavljeno u Vesti

Proteklog vikenda u Gaju je održan 8. Gajački kotlić, na kome je oko100 učesnika iz cele Srbije kuvalo kvalitetnu riblju čorbu. Prvo mesto osvojio je Goran Stojičević iz Starog Kostolca, druga je Milica Janković iz Požarevca,  dok je treći bio Nikica Majić iz Bavaništa.

Objavljeno u Vesti

Fudbaleri „Železničara“ otvorili su novu sezonu u Srpskoj ligi „Vojvodine“ na najbolji mogući način. Na Sportskom centru „Mladost“ Pančevci su savladali ekipu „Bratstva 1946“ iz Prigrevice sa 2:0.

Objavljeno u Vesti
utorak, 20 avgust 2019 14:20

Gornji grad obeležio slavu

Preobraženje, slava Gornjeg grada, obeležena je u prostorijama Mesne zajednice rezanjem slavskog kolača. Ovogodišnji „Preobraženjski dani“ završavaju se koncertom Vere Matović, a gost na otvaranju bila je Gordana Lazarević.

Objavljeno u Vesti