Članci poređani po datumu: četvrtak, 05 septembar 2019

Infrastrukturno opremanje Industrijske zone u Beloj Crkvi, na koju u toj južnobanatskoj opštini s nešto više od 17.000 žitelja gledaju kao na  projekat od presudnog značaja za lokalni ekonomski razvoj, privlačenje stranih investitora, a samim tim i smanjenje nazaposlenosti, ušlo je u četvrtu fazu.

Objavljeno u Vesti

ATP tokom ove nedelje vozi redukovano, s obzirom da su 52 vozača otvorila bolovanje. Iza cele ove priče nije nezadovoljstvo, već igranje sa sudbinom firme koja ima 350 zaposlenih, politika i ucenjivanje. Ponudu koju su dobili vozači mnogi radnici u svim preduzećima bi oberučke prihvatili – uvećanje plate od 10 hiljada dinara. Saobraćaj u ATP biće normalizovan od ponedeljka,saopštio je gradonačelnik Saša Pavlov. Izmanipulisani radnici polako se vraćaju na posao, a i ponuda grada je, kako saznajemo nezvanično, prihvaćena. 

Objavljeno u Vesti
četvrtak, 05 septembar 2019 15:42

Uskoro mesta za još 40-oro dece u vrtićima

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić najavila je izgradnju novog privatnog vrtića, koji će smanjiti listu čekanja za 40-oro dece. Kako je navela, Grad će pružiti pomoć roditeljima, čija deca sa liste čekanja upišu privatnu predškolsku ustanovu, kao i do sada, subvencionišući 80 odsto od ukupne cene pohađanja.

Objavljeno u Vesti
četvrtak, 05 septembar 2019 15:39

Dolovačka Štrudlijada – dvadeset godina

Prve subote u septembru, u Dolovu se održava manifestacija „Štrudlijada“, ove godine jubilarna 20. Organizator je Udruženje žena „Dolovke“. Tradicionalno  pred održavanje manifestacije, Dolovke predstvaljaju  svoje štrudle Pančevcima u centru grada.

Objavljeno u Vesti

Počeli su radovi na fekalnoj kanalizaciji u Pančevu, zbog čega je došlo do izmene saobraćaja u pojedinim ulicama. Ulice Karađorđeva i Moše Pijade zatvorene su u pojedinim delovima od 4.  septembra do 4. oktobra. Radovi se izvode u tri faze.

Objavljeno u Vesti

U okviru projekta rekonstrukcije i rehabilitacije lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica urađeno je 14 otresišta na ulazima sa atarskih puteva u kombinaciji tucanika i asfaltnog zastora.

Objavljeno u Vesti

Manifestacija „Leto u parku“ počela je krajem juna meseca i trajala je sve do 1. septembra. Tokom protekla dva meseca, park je iz večeri u veče bio prepun mališana i onih nešto starijih.

Objavljeno u Vesti
četvrtak, 05 septembar 2019 15:25

Koncert i likovna kolonija

Petar Mitić, Zvezda Granda održao je koncert 30.08.2019 u 20 časova na trgu Saše Jorgovana u Plandištu.

Objavljeno u Vesti
četvrtak, 05 septembar 2019 15:22

Održana Gulašijada u Plandištu

U okviru obeležavanja slave u Plandištu održana je i Gulašijada.Učestvovalo 37 ekipa iz opštine Plandište i Rumunije.

Objavljeno u Vesti
četvrtak, 05 septembar 2019 15:16

Koncert folklora povodom Slave Plandišta

Koncert povodom Slave Plandišta održan je 31.08.2019 u 20 časova u sali bioskopa u Plandištu Učestvovali: KUD "Vuk Karadžić" Plandište, KUD "Mladost" Velika Greda, KUD "Sveti Nikola" Radimna - Rumunija, KUD "Mladost" Alibunar, Vuk Popadić.

Objavljeno u Vesti