Pet medalja za atletičare Panonije na Gospojinskom mitingu u Šapcu

Autor :  okt 01, 2018

Atletski klub Panonija iz Pančeva nastupio je u nedelju, 30. septembra u Šapcu na drugom Gospojinskom atletskom mitingu sa 7 starijih i 10 najmlađih takmičara.

AK Panonija je nastupila u trkama najmlađih. Najmlađi Panonci, iako bez medalja, zabeležili su četiri četvrta i dva peta mesta pa će sa  novim iskustvom već u subotu, 6. oktobra pokušati da se okite odličjima na velikom završnom mitingu na otvorenom pod nazivom Open Novi Sad 2018.
Standardni tim pionira Panonije ovaj put je osvojio pet medalja. Sprinter Damjan Čikić je u trci starijih pionira na 100m osvojio srebro sa rezultatom 12,25 dok je Aleksandar Dugić bio peti. 
Ana Dragojević je u trci mlađih pionirki na 300m i rekordom sezone od 44,97 osvojila srebro dok je u trci na 60m bila četvrta.
U bacačkim disciplinama, novim ličnim rekordom bronzanu medalju je opravdala ponovo i Anđela Kićović.
U trci na 600m sa 2 godine starijim atletičarkama Hana Jaramaz je bila četvrta dok je u istoj disciplini kod starijih pionirki Milja Ostojin zablistala i osvojila bronzano odličje dok je Katarina Njari stigla četvrta na cilj.
Na kraju su sprinteri Panonije osvetlali obraz u trci starijih pionira na 300m, tako da je Damjan Čikić rezultatom od 39,32 sekunde osvojio zlato dok je Nikola Dobrić bio peti a Aleksandar Dugić šesti, iako im je ovo prvo takmičenje u karijeri.
Na takmičenju u Šapcu je učestvovalo više od 300 učesnika iz 20 atletskih klubova.
AK Panonija će u oktobru baciti akcenat na trke u krosu s obzirom da će 27. oktobra AK Panonija biti organizator i domaćin pojedinačnog i ekipog Prvenstva Srbije u krosu koje će se tog dana sa početkom u 10.30h održati na Kotežu 2, na poljanama kod robne kuće "Simpo".

  1. Najnovije
  2. Najčitanije