Ministar Đorđević : Sigurna kuća i novi projekti za Alibunar

Autor :  avg 06, 2019

Ministar za rad, zapošljavanje,boračka i socijalnih pitanja Zoran Đorđević posetio ja opštinu Alibunar i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opštine i Udruženjem invalida. Teme su se odnosile na izgradnju Sigurne kuće kao i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju.Takođe je bilo reči i o namenskim transferima kao i problemima Centra za socijalni rad.


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja , Zoran Đorđević izrazio je zadovoljstvo posetom opštine Alibunar. Sa čelnicima Opštine razgovarao je o bitnim pitanjima u ovoj lokalnoj samoupravi kao i o planovima za nastupajući period.

-Pričali smo o funkcionisanju opštine, saradnji sa ministarstvom i  Vladom Srbije. Želimo da podržimo opštinu u njihovim pojektima, koji oni sami iniciraju. Projekti se odnose na  izgradnju Sigurne kuće kao i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju.  Ministarstvo će se  potruditi da im pomogne. Bilo je reči o namenskim transferima kao i problemima Centra za socijalni rad. Potrudili smo se da lokalnu vlast obavestimo o planovima Vlade o izgradnji kompletno novih Centra za socijalni rad širom Srbije. Zadovoljan sam radom opštine, nije bilo nikakvih problema niti zamerki što govori o tome da opština funkcioniše dobro i da osobe koje tu rade dobro obavljaju i planiraju posao koji se obavlja – rekao je ministar Đorđević.

Na sastanku ministra sa predsednikom opštine, otvorena su mnoga pitanja. Zaključeno je da je dosadašnja saradnja bila  dobra i da će se raditi na njenom unapređenjeu. Predsednik opštine rekao je da je republička vlast uvek imala razumevanja za opštinske probleme.

-Današnja poseta nam mnogo znači, a u toku nje otvorena su mnoga pitanja.Nadam se i očekujem da će kao i do sada, saradnja sa ministrom Đorđevićem, biti uspešna. Očekujem da se plodovi ove posete brzo pokažu.- rekao je Predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić.

 Direktor Centra  za socijalni rad, rekao je da je u ovoj opštini sedamsto četiri porodica koje su materijalno ugrožene i da više od dve hiljade ljudi prođe kroz centar. Nadaju se da će proširenje objekata mnogo pomoći meštanima.

– Pošto smo do sada imali skučen poslovni prostor, dobićemo nov poslovni prostor. Lokalna samouprava samo treba da odredi lokaciju, a novac i projekte će obezbediti Vlada Republike Srbije. Plan je da projekat bude realizovan za deset godina, ali moguće je realizovati i za godinu dana, ukoliko budemo imali lokaciju sa infostrukturom – rekao je Zoran Prebiračević, direktor Centra za socijalni rad.

Ministar Đorđević je napomenuo da će i u budućnosti izlaziti u susret svim udruženjima kako bi dobro funkcionisala i kako bi imali što bolje uslove za rad. Takođe je rekao da je zadovoljan onim što je video Opštini,sto „govori“ u prilog tome da ovdašnja vlast dobro funkcioniše.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30