Ministar Nedimović u poseti farmi u Velikom Gaju

Autor :  avg 06, 2019

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je poljoprivredno gazdinstvo Nebojše Joksimovića, farmu „Srećna koza“ u Velikom Gaju. Nedimović se uverio da ova farma predstavlja primer  kako mladi ljudi mogu da ostanu na selu i rade uspešno. Pored ministra Nedimović, gazdinstvo je posetio i pokrajanski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević kao i predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je gazdinstvo Nebojše Joksimovića u Velikom Gaju u opštini Plandište gde je sa domaćinima obišao farmu koza, prizvodni pogon, a potom i razgovarao sa poljoprivrednicima sa teritorije ove opštine. Nedimović je istakao da je ponosan što je posetio farmu „Srećna koza“ jer je ona, kakao je rekao, pravi primer povezane proizvodnje, stočarstva i prerade.

Miloš Todorović, koji vodi gazdinsto, se po završetku fakulteta 2012. godine vratio na selo i počeo prvo proizvodnju kozijeg mleka, a potom i sira. Ističe da je za uspeh neophodno napraviti petogodišnji plan i da je važno da država podrži mlade poljoprivrednike.

Svake godine i Republika i Pokrajina raspisuje konkurse za poljoprivrednike, ali je odziv slab, kaže Vuk Radojević, pokrajnski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i pozvao poljoprivrednike da se više interesuju za ovoj vid pomoći države.

Za Opštinu Plandište veoma je važna poseta ministra Nedimovića i sekretara Radojevića, kazao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište i napomenu da će lokalna saomuprava uvek biti na raspolaganju poljoprivrednicima.

Republika i Pokrajina ulažu značajna sredstva za razvoj mladih proljoprivrednika, kako bi oni ostali na selu. To je finansijski potstrek da započnu svoj agro biznis, rekli su na kraju posete Nedimović i Radojević.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31