Za bolje vodosnabdevanje Devojački Bunar dobija još jedan bunar

Autor :  avg 22, 2019

U Devojačkom Bunaru u toku je izgradnja bunara. U zavisnosti od potrebanih analiza vode, on bi trebalo da bude pušten u funkciju u narednim mesecima. Osim ovog projekta, u Opštini Alibunar sprovode se i drugi projekti iz oblasti vodosnabdevanja koji će biti završeni do kraja ove ili početkom sledeće godine.


Stanovnici Devojačkog bunarakonačno dobijaju novibunar u naselju. Osim ovog u ovom delu je još jedan bunar, ali on nema dovoljno kapaciteta za celo mesto, pogotovu u jeku turističke sezone, rekao je Dejan Starčević, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove građevinarstva, urbanizma i imovinsko-pravnih poslova.Sada će biti.

U Vladimirovcu se trenutno završava priljučak za javno vodovodnu mreže u Ulici Veljka Vlahovića, kojim će biti obezbeženo priključenje novog objekta Osnovne škole u ovom mestu. Opština je uradila i projekat rekonstrukcije postojećih šahtova javno-vodovodne mreže.

U toku je izrada projekata rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u Vladimirovcu i Alibunaru. U Banatskom Karlovcu je rekonstruisan jedan deo vodovodne mreže nastavka Ulice Prva nova, dok bi u naselju Nikolinci uskoro trebalo da počnu radovi na prečistaču, postojećeg izvorištu, gde je povećana koncentracije gvožđa i mangana.

Urađen je i projekat za energetsku efikasnost zgrade Doma zdravlja u Alibunara.Novac je obezbeđen iz Ministarstva rudarstva i energetike u iznosu od 25 miliona dinara, a ostatak je dala Lokalna smouprava, u iznosu od 15 miliona dinara.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30