Ministar poljoprivrede obišao gazdinstva Martinov i Svirčev

Autor :  avg 28, 2019

Poljoprivrednike u Sakulama i Crepaji obišao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Ministar je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o zakupu poljoprivrednog zemljišta, kao i prosleđivanju informacija o podsticajima koje daje država.


Predsednik Opštine Opovo Zoran Tasić rekao je da se u Sakulama ljudi uglavnom bave poljoprivredom, tako da je korespondentnost između Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave izuzetno značajna.
Domaćin gazdinstva Martinov iz Sakula počastvovan je posetom ministra poljoprivrede. Bavi se stočarstvom i kaže da država putem subvencija pomaže unapređenje stočarske proizvodnje.

U Crepaji je ministar Nedimović obišao gazdinstvo porodice Svirčev. Istakao je da mu je drago što ima priliku da razgovara sa mladim poljoprivrednicima i da upravo njih treba podstaći da se bave poljoprivredom, a Ministarstvo će svakako različitim programima pomoći da nastave rad.  Predsednik Opštine Kovačica smatra da je ova poseta izuzetno značajna, pošto je poljoprivreda glavna privredna grana u ovoj opštini.

Domaćin gazdinstva, Aleksandar Svirčev, dodao je da se tri generacije ove porodice bave poljoprivredom i da nastoje da održe tradiciju.

Poljoprivrednici su zadovoljni razgovorom i objašnjenjima ministra Nedimovića. Reči je bilo i o otkupu suncokreta i ministar je obećao da će cena biti viša.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30