Bogat džudo vikend, Andrea Stojadinov izgubila u finalu

Autor :  maj 13, 2019

Iza nas je buran džudo vikend,Iza nas je buran džudo vikend,takmičari iz našeg grada nastupali su u Kaunasu (Litvanija), Zagrebu (Hrvatska), Vršcu i Jagodini.


Kaunas je ovog vikenda bio domaćin juniorskog evropskog kupa,na kome je prošlogodišnju titulu branila naša mlada sugrđanka Andrea Stojadinov.U prvom kolu sastala se sa Poljakinjom Aleksandrom Polkovski i pobedila je iponom. Protivnica u drugom kolu bila je Helena Grau iz Nemačke, koja je sredinom borbe pobeđena iponom, u polufinalu Andrea se sastala sa predstavnicom Turske Onde Azik, koju je primorala na predaju posle dva i po minuta borbe.

U finalnoj borbi je čekala još jedna Turkinja Tugče Beder (drugi nosilac)posle izjednačene borbe u prvoj polovini meča, Andrea pada na "vazari",i iz želje da što pre izjednači pravi grešku i biva iskontrirana od protivnice i na taj način gubi meč.

-Nedostatak strpljenja u odlučujućoj borbi koštao me je zlatne medalje, ali ovo je neophodno iskustvo za dalji nastavak karijere, izjavila nam je Andrea Stojadinov.

U Zagrebu je održan Kup Dugava u šest uzrasnih kategorija, a boje našeg grada brani li su takmičari DŽK Dinamo i DŽK Jedinstvokoji su se vratili kući "pevajući" jer su doneli 14 medalja i dva pehara.Osvojeno je 6 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 2 bronzane.za najuspešnije takmičare proglašeni su Kristijan Lehni DŽK Jedinstvo u konkurenciji poletaraca i Ognjen Đurišić DŽK Dinamo u konkurenciji kadeta.Pored njih dvojice zlatom su se okitili iiz DŽK Jedinstva Anđelović Ilija i Dimitrovski Aleksandra,dok su iz DŽK Dinamo zlata osvojili Đorđe Jakimovski i Metija Zubović.

Grad Vršac je u dva dana bio domaćin 600 takmičara iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore, Slovenije, Kipra,Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Austrije, Grčke, Mađarske Italije, Ukrajine i Srbije.
Naše male džudoke su bile na visini zadatka i osvojile su jedan pehar i 20 medalja : 4 zlata, 6 srebra i 10 bronzi.Najuspešniji je bio Kačarevac Rastko Anđelović koji je proglašen za najboljeg kadeta na turniru,a zlata su osvojili i članovi DŽK Jedinstvo Mihajlo Anđelović i Bjelčević Kristina,i članica DŽK Dinamo Milica Sekulović.

U nedelju 12.05. Jagodina je ugostila preko 350 takmičara iz Srbije i Crne Gorea naš grad su uspešno reprezentovali takmičari DŽK Akademija Jočić i DŽK Jedinstvo.Oni su osvojili 2 srebra i 4 bronze te stekli neophodno iskustvo za nastavak sezone.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30