VELIKA VEST: GOTOVA OPŠTA BOLNICA, PRVI PACIJENTI SMEŠTENI...

Autor :  maj 13, 2019

Kao što je najavljeno, pacijenti se od danas prebacuju u novi rekonstruisani internistički blok Opšte bolnice. Prvo će biti prebačeni pacijenti u internističke blokove, a do kraja nedelje pacijenti sa grudnog i neurološkog odeljenja.         

Omoljčanin Branislav Radojčić je srčani bolesnik i dugo se leči  u pančevačkoj Bolnici. Više od dvadeset godina dolazio je na Internističko odeljenje. Kako kaže, i tada ruinirana Bolnica, posle 1999 pa potom 2000. godine nemarom i nebrigom bivše vlasti , je toliko propala da je postala “bruka i sramota” za zdravstvo kao oblast, Pančevo kao grad i Srbiju kao državu.

Radojčić nije mogao da sakrije danas oduševljenje kada je video nov rekonstruisani deo Bolnice. Doktor Slobodan Ovuka, direktor pančevačke Bolnice kaže da je za razliku od prethodnika, aktuelno bolničko rukovodstvo, lokalna samouprava, pokrajina i republika na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uvažila mišljenja građana i prepoznala potrebu ulaganja u Opštu bolnicu.

Zajedljivih I nedobronamernih komentara u ovih godinu i po dana bilo je previše. Od podsmeha opozicije, lažne lokalne elite i kruga dvojke, koji su konstantno izražavali sumnju da se Internistički blok nikada neće završiti.

Direktor Ovuka je na to odgovorio da sada može da bude izuzetno zadovoljan I ponosan zato što će Pančevci posle 40 godina dobiti zdravstvenu uslugu dostojnu 21. Veka. Sve je to plod pomenutog odnosa države od 2012 godine, lokalne administracije, pokrajine, nadležnih sekretara i ministra, predsednika Aleksandra Vučića i svih koji su učestvovali i pomogli da se u pančevačku Bolnicu investira oko pola milijarde dinara I činjenice da je sadašnja vlast zaista postala servis građana.

Do kraja nedelje biće prebačena sva predviđena odeljenja u nov deo bolnice, napominuje dr Ovuka, čime će biti neuporedivo bolji standard lečenja.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31