Mašinska škola Pančevo najbolja u mehatronici

Autor :  maj 17, 2019

U Mašinskoj školi u Pančevu održano je prvo revijalno takmičenje tehničara mehatronike koji ove godine završavaju četvrogodišnje školovanje. Takmičenje je organizovala škola u saradnji sa Zajednicom mašinskih škola Srbije a podržano je od Kompanije NIS Gaspromnjeft. Pobednik takmičenja je Mašinska škola Pančevo u konkurenciji osam ekipa.


Učenici iz Pančeva, Lajkovca, Subotice, Novog Bečeja, Pirota, Kragujevca, Čačka i Beograda takmičili su se na prvom revijalnom takmičenju tehničara mehatronike u Pančevu. Učenci Mašinske škole iz našeg grada kažu da su se na redovnoj nastavi pripremali i za ovo takmičenje.

Smer tehičar meharonike postoji u Srbiji već 11 godina, a prošle godine rodila se ideja da se i takmičenje u znanju iz mehatronike organizuje u jednoj od škola u Srbiji.

Smer tehničar mehatronike od  prošle godine je izašao iz ogleda i to je bio  jedan od razloga zašto nije bilo takmičenja mehatroničara.Zahvaljujući Kompaniji NIS Gaspromnjeft Mašinska školi je dobila najsavremeniji Kabinet za mehatroniku. Prepoznali su i koliko je važno da se održi i takmičenje u mehatronici.

Mašinska škola je takmičenje organizovala u saradnji sa Zajednicom Mašinskih škola Srbije, čiji predsednik Siniša Kojić kaže da je važno da privrednici podržavaju ovakve događaje.Grad Pančevo aktivno radi sa škola na unapređanju znanja učenika i uvođenju novih smerova, rekla je Tatjana Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje.

U Pančevu veruju da će se od naredne godine takmičenje tehničara mehatronike biti i u planu Ministarstva prosvete,  a cilj je da se od najboljih napravi reprezentacija Srbije koja će pokazati svoje znanje na takmičenjima u Evropi i svetu.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30