Vladimir Batez obišao Opštinu Kovin

Autor :  maj 17, 2019

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sa saradnicima boravio je juče, 16. maja u radnoj poseti opštini Kovin.

Sa organizacijom Sportskog saveza opštine i sistemom rada u okviru Ustanove za sport, kao i sa planovima i projektima u ovoj oblasti, sekretara Bateza upoznala je predsednica opštine Sanja Petrović na početku boravka, na radnom sastanku upriličenom u opštini. Ona je naglasila je da opština ima spremne projekte koji će doprineti daljem razvoju sportske infrastrukture i navela da se prioritetno očekuje podrška za nastavak izgradnje poluolimpijskog bazena na lokalitetu Šljunkara, kao i za sportsku salu u OŠ „Đura Jakšić“, koja je centar svih sportskih dešavanja u opštini, a više nije uslovna za korišćenje.

Potom su gosti i domaćini obišli Halu za male sportove, kao i košarkaški teren u dvorištu, gde je počela rekonstrukcija podloge koju sa 2,5 miliona dinara finansira upravo Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

-Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da sam danas obišao lokalnu samoupravu i sportski savez, koji imaju apsolutno dobro uređen sistem sporta, sa novim pripremljenim projektima u oblasti sporta, što je za svaku pohvalu, rekao je Batez  i naglasio da je u razgovoru sa rukovodstvom opštine kao prioritet delegirana rekonstrukcija sportske hale u OŠ „Đura Jakšić“.

-Danas sam u Kovinu obišao i ozbiljan sportski kompleks – Halu za male sportove, praktično kuću sporta sa centrom za borilačke sportove, koja može da posluži za primer celoj državi, dodao je Batez i pohvalio opštinu Kovin koja je sopstvenim sredstvima finansirala ovaj projekat.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posetio je potom i OŠ „Bora Radić“ i Odbojkaški klub „Bavanište“ u Bavaništu, gde je malim odbojkašima, kao i školi na poklon doneo lopte.

-Bavanište je jedno od najvažnijih mesta srpske odbojke sa višedecenijskom tradicijom u ovom sportu, gde tri generacije razgovaraju o odbojci, rekao je Batez i izrazio uverenje da decu koja danas treniraju odbojku čeka svetla budućnost u našem trofejnom sportu.

On je istakao da postoji višedecenijska potreba za izgradnjom multifunkcionalne dvorane u Bavaništu, jer školska sala nije adekvatna kako za dvoranske sporove, tako i za druge sportske aktivnosti. 

Pokrajinskog sekretara Vladimira Bateza i njegove saradnike dočekali su uz predsednicu Petrović i predsednik SO Zoran Bradanji, pomoćnik predsednice Ratko Mosurović, rukovodilac Odeljenja za javne službe i opštu upravu Stojanka Tasić, predsednik Sportskog saveza Saša Đorđević i direktor Ustanove za sport Dejan Janjević, dok su u Bavaništu domaćini bili direktor škole Vasa Simičić, odbojkaška legenda iz Bavaništa Jovica Cvetković i uprava OK „Bavanište“.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30