(VIDEO) Pacijenti hvale nov izgled pančevačke Bolnice!

Autor :  maj 22, 2019

Samo reči hvale za novi izgled Bolnice. Iako je najveće odeljenje otvoreno, ima još dosta posla. Treba sve  pacijente koji su ležali na drugim odeljenjima vratiti na Internistički blok.Neophodno je da se urade i putokazi, ali i vreme da pacijenti nauče na novi raspored odeljenja u bonici.


-Stvarno izvanredno izgleda lepo je,ekstra je, nema za sad smernica, ali ovako je super. Bio je red konačno, jer ono je bio horor,kazao je jedan od pacijenata.

Hitni slučajevi odnosno pacijenti koji moraju odmah biti pregeldani upućuju se u Urgentno prijemnu službu koja je potpuno renovirana i premeštena na ulaz iz Pasterove ulice odnosno Narodne bašte.

-Trenutno se nalazimo u glavnoj sali Prijemne ambulante gde se obrađuju hiruški pacijenti i odeljak za reanimaciju onih najugrozenijih pacijenta.Ovde imamo Internistički ordinaciju, salu za opsercvaciju u ovom bloku je predviđeno da budu najvitalnije ugroženi pacijenti.U drugom delu prizemlja dijagnostiku gde su dijabetološke ambulante, kolonoskopija , skener i rendgen služba, rekao je direktor dr Slobodan Ovuka, obilazeći Opštu bolnicu. 

Na prvom spratu Internističkog bloka gde je nekada bio Zavod za javno zdravlje nalazi se grudno i neurološko odeljenje koji su ranijih decenija radili u mozda najlošijim uslovima. To je jedno savremeno neurološko odeljenje, gde smo planirali i otvaranje jednice za moždani udar.Svaka soba opremljena je bolničkim setom i svaka ta soba moze da bude jedna poluintezivna nega.Neurologija sigurno, a i grudno znaju Pančevci kako je to izgledalo i ta smo odeljenja zatvorili i prešli smo na prvi sprat.

U suterenu gde je fizikalna medicina potpuno je rekonstruisan i urađen nov bazen  koji godinama nije radio.  Na drugom spartu gde je i bila, nalazi se koronarna jedinica, samo sa druge strane gde je bilo odeljenje hemodijalize, dok je sada hemodijaliza na strani gde je bila koronarana jedinica. 

-Koronarnu jedinicu imamo najsavremeniju u zemlji , tako da je u rangu jedne Evropske klinike sa svim mogućim aparatima i tu smo u postupku kupovine novih kreveta i to će biti okončano za nekih dva meseca kada bude završen postupak javne nabavke.Treći i četvrti spart Internog odeljenja koje uključuje sve svoje odseke : endokrinologija, kardiologija , gastro , nefrologija.Onkološki pacijenti će biti u sklopu Internog odeljenja, tu smo odvojili jednu sobu, jer se onkološki pacijenti zbrinjavaju na svim odeljenjima, kazao je dr Ovuka .

Treba naponenuti da je ulaz u bolnicu ostao isti, samo Hitni slučajevi ulaze iz Pasterove ulice odnosno sa strane gde je Narodna bašta.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30