Donacija nemačke humanitarne organizacije gradu Pančevu

Autor :  jun 06, 2019

U Pančevo je stigao veliki konvoj 24 kamiona-šlepera humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, materijala i pomagala, koju donira nemačka humanitarna organizacija bajkera „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH), koja ove godine vozi svoju 18. humanitarnu turu.


Konvoj je stigao u Srbiju iz Rumunije, dostavio pomoć Kraljevu, a 5. juna su stigli u Pančevo.U Luci Dunav dočekala ih je Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Humanitarna pomoć namenjena je Opštoj bolnici Pančevo, Domu zdravlja, Domu za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ i „Domu srce u Jabuci“. Sastoji se od velikog broja bolničkih kreveta (oko 40), 4 operaciona stola, stolova za patologiju, invalidskih kolica, bolničkih nosila, industrijskih sušilica, različitih medicinskih instrumenata, sterilizatora, ultra-zvučnih uređaja, stolova za previjanje, medicinskog potrošnog materijala, dušeka, radne odeće, posteljine, kao i kancelarijskog nameštaja, školskog nameštaja i pribora, polovne odeće, odeće za decu i bebe i igračaka.

Ova organizacija poznata je po tome što već 17 godina ima donatorske akcije, tako što prikuplja tokom godine potrebnu opremu, polovnu, ispravnu, sa malim stepenom korišćenosti, a zatim je servisira i priprema za dalju upotrebu, sredstvima koje dobija iz evropskih fondova. To čine svake godine za po dva grada u dve države, a ove godine su to Srbija i Rumunija.

Konvoj prati i oko 100 motociklista iz Švajcarske, Nemačke, Rumunije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Dopremanje humanitarne pomoći i doček konvoja koji se sastoji od 24 kamiona-šlepera, koji je pod pratnjom stigao oko 13 časova u Pančevo u Luku Dunav, organizovano je u saradnji nemačkog udruženja BBH i pančevačkog moto kluba „Sirius“, a pomogle su kompanije koje su gratis obavile špediterske, uvozničke i usluge skladištenja – „Banat prevoz“, „MediSana“ i „Luka Dunav“.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31