U Crepaji dve velike manifestacije održane tokom vikenda – Veliko crepajačko kolo i Crepajačka torta

Autor :  jun 10, 2019

Tokom proteklog vikenda u Crepaji su održane dve velike manifestacije kojima se ponose Crepajke i Crepajci. Prva velika manifestacija održana je u subotu sa početkom u 17:00 časova u organizaciji Kulutrno-umetničkog društva Sveti Sava, a druga u organizaciji Udruženja žena Vidovdan.


Let delija!Veliko crepajačko kolo ove godine okupilo je brojne goste iz cele Vojvodine, i to:

Zaista! Ružini cvetići!

AKUD ,,Prota Svetozar Vlaškalić“ Mošorin

DONKT ,,Rogalj“ Žabalj

AKUD ,,Ružini cvetići“ VilovoKUD ,,Seferin“ Deronje

KUD ,,ŽISEL“ Omoljica

KUD ,,Neolit“ Starčevo

KUD ,,Čigra“ OpovoKUD ,,Sveti Nikola“ Sakule

Tamburaški orkestar KUD-a Sveti Sava učestvovao je i na tortijadi, i jednako oduševio prisutne kao i na manifestaciji Veliko crepajačko koloManifestacija je nastavljena na letnjoj pozornici u Crepaji, spletovi igara izazivali su aplauze pristune publike, dok je publika gromkim aplauzom pozdravila domaćine, odnosno, Kulturno-umetničko društvo Sveti Sava.

Letnja pozornica u Crepaji Tortijada – izazov za najvrednije domaćicePonosne na svoj rad!

U nedelju u prostorijama Osnovne škole Sava Žebeljan održana je poznata Crrepajačka tortijada koja je takođe bila povod da se proširi saradnja i produbi iskreno prijateljstvo među brojim udruženjima koja su tradicionalno gosti vrednih Crepajki iz Udruženja žena Vidovdan. Nastupao je najmlađi ansambl KUD-a Sveti Sava i tamburaški orkestar.

Opština Kovačica i Turistička organizacija opštine Kovačica podržale ovogodišnju manifestacijuPredsednica Udruženja žena Vidovdan, Ceca, pozdravila je sve pristune i izrazila veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa udruženjima iz opštine Kovačica i sa udruženjima žena sa teritorije Vojvodine. Posebno se zahvalila na podršci opštini Kovačica, Turističkoj organizaciji opštine Kovačica, JKP Rad iz Crepaje, ali i privrednim licima koja su pomogla održavanje ove manifestacije.

- Ovo je moja torta“, pohvalila se članica Už Vidovdan. Kao i svake godine, tortijada je bila humanitarnog karaketra, pa su torte odnesene u dečje selo i namenjene deci bez roditeljskog staranja.

Svaka lepa na svoj načinObe manifestacije otvorila je načelnica za društvene delatnosti, Tanja Bubeskov i istakla da je od velike važnosti građanski, a posebno ženski, aktivizam za našu lokalnu zajednicu i da će opština Kovačica nastaviti da podržava obe manifestacije i u narednom periodu.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31