(VIDEO) OVUKA : Mi nismo gubili vreme lupanjem u šerpe, nego smo radili u interesu svih građana i korisnika Bolnice

Autor :  jul 05, 2019

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Pančevu  i predsednika Saveta za zdravstvo SNS dr Slobodana Ovuke, naši sugrađani dočekali su posle više od 20 godina,  nov , kompletno renoviran internistički blok. Ovuka je ocenio da je nasledio jednu potpuno devastiranu ustanovu, sa sudskim sporom oko projekta koji je ostavio režim Bojana Pajtića.

- Projekat je zastao na 30 odsto, namenjen je bio čak baletskoj školi, to je bio pravi Gordijev čvor. Nekako smo uspeli da se dogovorimo sa republičkom i pokrajinskom vlašću da završimo taj spor kako bi 2017.godine mogli da konkurišemo za sredstva, rekao je dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice i predsednik Saveta za zdravstvo SNS Pančevo.

Slobodan Ovuka je rekao da je u Bolnici zatekao u “najblažu ruku” zapušteno stanje i da je zbog te činjenice upravo pančevačka bolnica bila jedna od glavnih tema na prvoj zajedničkoj sednici republičke i pokrajinske vlade , kada je premijer Srbije bio Aleksandar Vučić.

- Možete zamisliti kada jedna bolnica dođe na dnevni red jednog takvog skupa u kom stanju je bila. Dobili smo 500 miliona za radove koji su počeli novembra 2017. Ostala je samo oplata, svi zidovi su srušeni, sve je bilo uništeno . Imamo jednu od najvećih hemodijaliza. Mi smo za vreme trajanja radova uradili preko 20 hiljada hemodijaliza,a da nije bilo primedbe na rad,rekao je Ovuka.

Sada pančevačka Bolnica izgleda kao svaka evropska bolnica dostojna 21. veka. Urađena je sva instalacija, ventilaciona tehnika, pumpe, sterilizacija blokova i sada preko šest službi obavlja svoje funkcije.

Svi stanovnici Pančeva i Južnog Banata znali su kako je izgledala bolnica. Sada su renovirane radiološke prostorije, mesto gde je skener, useljena su nova odeljenja, kao što su grudno i neurologija – objekti u koje se nije uložilo 60 godina.

Svi “zluradi komentari”, kako je rekao dr Ovuka, nama su išli u prilog, pošto slika govori više od 1000 reči.

- Dok neko ima vremena da zviži i lupa po ulicama mi smo povećali broj zdravstvenih usluga i mi smo sada prva bolnica  po indeksu uspešnosti u pružanju usluga i rangirani smo odmah iza GAK-a, tj na 2 mestu u Srbiji. Smanjene su liste čekanja, negde su skoro ukinute, i takvi komentari su nam dali vetar u leđa da uradimo odličan posao za sve naše sugrađane, poručio je dr Slobodan Ovuka.

- Pacijenti su više nego zadovoljni, pogotovu hronični bolesnici, imaju samo reči hvale, pošto sada imaju sve od osnovnih stvari kao što je lična higijena, do najmodernije opreme i usluge, zaključio je dr Ovuka.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30