OBEĆANO-ISPUNJENO! Ministar Đorđević štićenicima Doma slepih doneo "dejzi plejer" i knjige

Autor :  jul 05, 2019

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je dva južnobanatska mesta, Jabuku i Dolovo. U razgovoru sa udruženjima žena, bilo je reči o tekućim pitanjima, a razgovarao je sa njima o ekonomskom osnaživanju žena.

Domu za lica sa oštećenim vidom, na Bavaništanskom putu, doneo je poklon, koji je prilikom prošle posete obećao, „dejzi plejer“ za reprodukciju knjiga.

U redovnom obilasku gradova i opština, ministar za rad, zapošljavanje ,boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, svoju posetu počeo je pričom uz kaficu sa Udruženjem žena „Zlatna Jabuka“ iz Jabuke.Akcenat je stavljen na ekonomskom osnaživanje žena i kako postići to,a bilo je reči i o socijalnom preduzetništvu, kao i o problemima koje muče supružnike odnosno porodice.

Na putu do Dolova, ministar Đorđević, kako kaže, morao je da "svrati" u Dom za lica sa oštećenim vidom. Prilikom prošle posete obećao im je „dejzi plejer“ za reprodukciju knjiga, kao i 30 zvučnih knjiga u MP3 formatu. To im je sada i doneo.

Ovo su samo neke stvari koje su štićenici dobili na poklon. Ministar je aplauzom pohvaljen za knjige.Poželeo im je da ovo bude samo početak njihovog bibliotekarskog fonda.Osim toga, u nastupajućem periodu ministarstvo će se zalagati za ovu socijalnu ustanovu i pomoći koliko je u njihovoj nadležnosti. 

Svoju posetu Đorđević je završio u Dolovu gde ga je ispred Doma kulture sačekao veliki broj meštana. Obišao je udruženje žena „Dolovke“ i udruženje penzionera.

Obišao je njihovu etno kuću, a kako dolikuje dočekan je specijalitetom, po kome je ovo udruženje nadaleko poznato, štrudlama. Kao dobar gost, ministar im je poklonio laptop.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30