(VIDEO SNIMAK) Posmatrač u službi opozicije maltretira glasače u Jabuci

Autor :  jul 14, 2019

Očigledno lažni posmatrač Nemanja Stefanovski, na biračkom mestu 15 u Jabuci, po nalogu svojih šefova "sekundarnog" medijskog tajkuna Đilasa, aferaša Jeremića i iznajmljenog Obradovića, maltretira građane koji danas izlaze na izbore za Savet mesne zajednice.

Jedina politička organizacija koja je predala listu za savete mesnih zajednica u Jabuci, Dolovu i Omoljici je Srpska napredna stranka. Izgleda da velika nervoza trese opoziciju, jer ljudi u velikom broju izlaze da glasaju za one koji jesu i uvek će raditi za narod.

Stefanovski, delegiran za posmatrača ispred organizacije "Za fer i demokratske izbore", zaustavlja glasače na vratima biračkog mesta i fingira "anketu", kojom želi da ih odvrati od glasanja i utiče na njihovo mišljenje. To dokazuju pitanja njegove "ankete" i način prezentacije, kojima iskazuje jasnu nameru opstrukcije izbora i promovisanja političke propagande opozicije. 

Pita ih da li misle da je izborni proces legalan, da li postoji kupovina glasova i na čiji nagovor izlaze na izbore. Ta pitanja proizilaze iz bezuspešnog pokušaja opozicije da izborni proces, koji su oni ustanovili takav kakav jeste dok su bili vlast, nije legalan. 

Opozicija zna da bi na ovim izborima svakako doživela debakl, pa nije kandidovala niti jednu listu. Način njegovog nastupa dokazuje da su izrevoltirani i činjenicom da njihova priča o bojkotu nikoga više ne može da zavara.  

Građani izlaskom na ove izbore dokazuju da više ne prolazi ni politika opozicije "narode mrzi Vučića", koja za cilj ima samo da Đilas, Jeremić i njihovi satrapi, koji su urnisali Pančevo i satrli privredu, ponovo dođu u poziciju da zagospodare budžetima.

Ponašanje u Jabuci u totalnoj je suprotnosti sa Kodeksom posmatrača OEBS-a, kojim je jasno definisano da moraju da se ponašaju u skladu sa visokim profesionalnim i ličnim standardima i na način koji je dosledan ulozi nezavisnog i nepristrasnog posmatrača.

Uloga posmatrača je ograničena na posmatranje i izveštavanje i posmatrači nemaju pravo da daju instrukcije, pomoć ili da se mešaju u proces glasanja, prebrojavanja glasova, tabelarno prikazivanje rezultata izbora i druge aspekte izbornog procesa.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31