POTRAŽITE SPAS OD LETNJIH VRUĆINA NA BELOCRKVANSKIM JEZERIMA

Autor :  jul 23, 2019

Omiljeno godišnje doba uveliko traje, a sa suncem i visokim temperaturamo ovih dana,  turistička sezona u Beloj Crkvi je u punom jeku. Kada bi počeli da pišemo o Beloj Crkvi, mogli bi napisati roman. Simpatičan gradić u vojvođanskom maniru, sa dugačim i širokim ulicama, kibicfenserima, korzoom  i lepom arhitekturom.

Ono po čemu se Bela Crkva izdvaja i zbog čega je zovu „ Vojvođanska Venecija“ jesu sedam jezera, reke Dunav, Karaš i Nera, koji okružuju ovaj gradić i čine da prirodna lepota Bele Crkva bude prepoznatljiva u celoj Srbiji i regionu. Jezera u Beloj Crkvi nastala su veštačkim putem, vađenjem šljunka sa dna Panonskog  basena, svako je lepo na svoj način,a zajednička im je prozirna plava boja i bogata vegetacija u priobilju.

Za one koje vole urbaniji odmor, Glavno belocrkavnsko jezero ja prava destinacija. Velika dečija plaža je najpopularnija sa ležaljkama i suncobarnima tu su i  restorani, kafići, a mogu se kupiti i potrebni rekviziti za plažu...šeširi, kačketi...igračke za decu i suvenirčići.  Na Glavnom belocrkvanskom   i Vračevgajskom  jezeru postoje i auto kampovi  za one koji žele  da su stalno pored jezera i koji uživaju u čarima boravka u prirodi.

Ostala jezera predstavljaju netaknuti prirodu, pravi su raj za pecaroše i one koji žele da uživaju u miru i bez buke. Na Glavnom jezeru posetioci imaju na raspolaganju i sportske terene kao i trim stazu, a tokom avgusta meseca nas očekuje Keel kup od 02.do 04.avgusta,a organizatori najavljuju dolazak Dejana Savića, trenera vaterpolo reprezentacije Srbije, koji je zvaničan promoter takmičenja u bič vaterpolu.

Šeste  po redu „Belocrkvanske igre na vodi“  biće održane u subotu, 10. avgusta na  Glavnom jezeru.Sportsko-rekreativno takmičenje u zanimljivim igrama na vodi podržala je lokalna samouprava Opštine Bela Crkva.Očekuje se da ova zabavna i zdrava aktivnost okupi veliki broj prvenstveno mladih, koji će se takmičiti u nizu letnjih igara na vodi.

U drugoj polovini avgusta meseca 16.17.i 18.avgusta održaće se prvi plesni festival pod nazivom “Lakes& Dance” festival. Očekuju nas plesne radionice salse, bachate, kizombe, sembe, zouka koje će se realizovati  se u toku dana.  Nakon toga sledi dnevna žurka na plaži belocrkvanskog jezera, druženje, sunčanje i kupanje...Za dobru energiju i atmosferu na plesnim žurkama biće zaduženi  DJevi, kao i plesači koji će svojim nastupima “zapaliti” podijum.U nedelju 25.avgusta na košarkaškom terenu u Železničkom parku biće održan turnir u basketu „3 na 3“.U pitanju je svojevrsna ulična košarka, dinamična i atraktivna.

Osim manjeg broja igrača nego u klasičnoj košarci važe i drugačija pravila, odnosno kriterijumi, oštriji kontakti, podloga je drugačija, lopta takođe, a igra se samo na jednoj polovini terena.Već godinama unazad Belocrkavnska jezera su tokom letnje sezone ispunjena velikom brojem posetilaca. Gosti dolaze iz čitave zemlje, najviše iz Novog Sada i Beograda kao i iz susedne Rumunije. Bogat turistički sadržaj i odličan provod je ono što Belocrkvanska  jezera čini idelanom destinacijom za pravi letnji odmor.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30