Pokrajinska vlada imenovala je dr Milana Stojanovića iz Pančeva za v.d. pomoćnika u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Stojanović, doktor biotehničkih nauka, imenovan je za pomoćnika u oblasti stočarstva, na period od tri meseca, počev od 27. juna.
Stojanović je postao inženjer prehrambene tehnologije biljnih proizvoda, a potom i master, na Odseku za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, gde je potom i doktorirao.
Radna iskustva sticao je na univerzitetima u Austriji, Makedoniji, Portugaliji, Španiji, Poljskoj, Italiji, Švedskoj i naravno Srbiji, gde je radio kao istraživač i naučni saradnik. Zapažena angažovanja imao je i u domaćim i stranim specijalizovanim kompanijama, a upravljačke veštine sticao je i u javnom sektoru. Godine 2018. bio je član pobedničkog tima edukativnog programa „LEADER projekat Srbija“, kanadske poslovne škole Ajvi, Univerziteta zapadni Ontario.
Objavio je i nekoliko stručnih publikacija:
▪ Milan Stojanovic (2024): Youth Perspective on Circular Economy in the Adriatic Ionian Macro-Region, istraživački rad objavljen na veb sajtu Adriatic Ionian Euroregion (AIE), u okviru AI-NURECC PLUS projekta.
▪ Renata Petrevska Nechkoska, Milan Stojanovic. (2023): PDIA in the Balkans: The Western Balkans Alumni Association (WBAA) as Positive Deviance: EU Enlargement and Regional Cohesion. DOI: 10.1007/978-3-031-11065-8_9 in book: Facilitation in Complexity Edition: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-031-11065-8_9 Publisher: Springer.
▪ Yuliana Vázquez-González, Cristina Prieto, Milan Stojanovic, Cristiana A. V. Torres, Filomena Freitas, Juan A. Ragazzo-Sánchez, Montserrat Calderón-Santoyo, and Jose M. Lagaron. (2022): Preparation and Characterization of Electrospun Polysaccharide
FucoPol-Based Nanofiber Systems. Nanomaterials 12, no. 3: 498. https://doi.org/10.3390/nano12030498
▪ Đ. Nakarada, M. Stojanović, Z. Dajić-Stevanović and M. Mojović. (2021): Antiradical Activity of Grape Skin Extracts – the EPR Study. PHYSICAL CHEMISTRY 2021, 15th International Conference on Fundamental and Applied Aspects of Physical Chemistry, 7th Workshop, SPECIFIC METHODS FOR
FOOD SAFETY AND QUALITY, September 22nd, 2021, Vinča Institute of Nuclear Sciences-National Institute of the Republic of Serbia, Belgrade, Serbia.
▪ Milan Stojanovic, et al. (2018): Development of semi-liquid Ingredients from grape skins and their potential impact on the reducing capacity of model functional foods. Journal of Food Quality, vol., Article ID 1969680, 9 pages, 2018. doi:10.1155/2018/1969680.
▪ Mile Veljovic, Sasa Despotovic, Milan Stojanovic, et al. (2015). The fermentation kinetics and physicochemical properties of special beer with addition of Prokupac grape variety. Chemical Industry and Chemical Engineering Quarterly; 21 (3), 391-397. DOI:10.2298/CICEQ140415041V.
▪ Milan Stojanović, Vladan Ugrenović, Violeta Mickovski-Stefanović. (2014). Principi prerade i čuvanja hrane po metodama organske proizvodnje, objavljeno na 386.strani u godišnjem poljoprivrednom magazinu Poljoprivrednikov, “Poljoprivredni kalendar 2014“.
▪Milan Stojanovic, (2014). Review of the most important mycotoxins in food safety – usmena prezentacija na engleskom jeziku na “XVIII Međunarodna Eko-konferencija”, Novi Sad, 2014.
▪ Violeta Mickovski-Stefanović, Milan Stojanović (2013). Uticaj genotipa i lokaliteta na sadržaj teških metala u korenovima pšenice u fazi klasanja, prezentovanom na kongresu “XVIII Mlinarski dani“, 24.10.2013., Novi Sad.